четвер, 3 вересня 2009 р.

Попович Ганна

Попович Ганна Іванівна народилася 6 жовтня 1956 року в селі Поляниця Яремчанської міськради Івано-Фран­ківської області.
Закінчила Поляницьку початкову та Ясінську середню школи (остання - на Закарпатті), а також Тернопільський педагогічний інститут (1979) та Терно­пільський педуніверситет (1998).
Із 1979 року - учитель Олієво-Королівської школи, що у Городенківщині, потім - Поляницької та Яблуницької шкіл (в останній працює і тепер). Деякий час працювала завідуючою Яблуницьким сільським клубом.
Поет, прозаїк, публіцист, драматург. Вивчає звичаї, традиції гуцулів, виступає на Міжнародних науково-практичних конфе­ренціях у рамках Міжнародних Гуцульських фестивалів. її праці надруковані у «Матеріалах...» конференцій, що розповсюдже­ні не лише в Україні, а й за рубежем. Член літературної студії «Бистрінь» при редакції надвірнянської газети «Народна Воля» з 1999 року.
Співавтор майже 20-ти стопісенних дисків-альбомів «Укра­їнська весільна» та «Золота колекція Українських народних пі­сень».
Учасниця програми-відбору декількох турів «Х-фактор», ба­гатьох Міжнародних Гуцульських фестивалів. Володарка 7-ми дипломів лауреата, медалей, багатьох грамот та цінних подарун­ків.
Із власною програмою «Я йду до Вас з любов'ю» виступає на курортах Закарпаття, Львівщини, Вінниччини та Івано-Франківщини.
Свої літературні твори друкувала у газетах «Молодь Закар­паття», «Комсомольський прапор», «Ровесник», «Народна Воля», «Освітянський вісник» (м. Косів), «Яремчанський вісник», в аль­манахах студії «Клуб любителів слов'янської поезії» (м. Івано-Франківськ), у виданнях літстудії «Бистрінь» «Купальська зли­ва» та «Літоплин над Бистрицею».
Мати чотирьох дітей. Вдова. Проживає у с. Татарів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.