понеділок, 15 квітня 2013 р.

Іван Гриджук

Народився 18 грудня 1956 року в селі Середній Майдан Надвірнян-ського району Івано-Франківської області.
Випускник Середньомайданської восьмирічної і Ланчинської се­редньої шкіл, факультету жур­налістики Львівського державного університету імені Івана Франка.
Працював у редакціях район­них газет Прикарпаття - заввідді­лом народного господарства Вер­ховинської газети «Світанок» та кореспондентом, заввідділом про­мисловості Надвірнянської газети «Радянська Верховина».
У липні 1987-го разом із однодумцями створив літературну студію «Бистрінь» при редакції газети «Радянська Верховина» (до червня 1990-го). Із червня 1990 р. літстудія працює при редак­ції газети «Народна Воля».
Автор нарисів у книзі про Надвірнянщину «Страгора» (Львів, «Світло й тінь», 1994), член її редакційної ради та в ювілейних альманахах літстудії «Бистрінь» - «Жниво на стерні» (Коломия, «Вік», 1997) і передмови у «Купальській зливі» (Коломия, «Вік», 2002), книги-розповіді «Поклик духу просвітянського» про вете­рана «Просвіти» і «Союзу Українок» 98-літню надвірнянку Емі­лію Гринішак. Редактор-упорядник, автор передмови до книги «Великий день. Пізнє літо. Новели та оповідання» письменника-краянина, члена Спілки письменників України Василя Левиць-кого, який трагічно загинув у 1989-му (Надвірна, 2010), за що удостоєний Надвірнянської районної премії ім. Надії Попович у галузі літератури (2011).
Секретар Надвірнянської районної організації НСЖУ, член правління і секретаріату Івано-Франківської обласної організації НСЖУ, делегат XI і XII з'їздів Національної спілки журналістів України, член правління Всеукраїнської асоціації комунальних ЗМІ.
Нагороджений Грамотами Івано-Франківської обласної ради та облдержадміністрації і Секретаріату Національної спілки журналістів України, Подякою голови Івано-Франківської облас­ної ради, Золотою медаллю української журналістики (2009 р.). Проживає у м. Надвірній.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.