четвер, 3 вересня 2009 р.

Андрухович Оксана


Андрухович Оксана Василівна народилася 19 квітня 1969 року в с. Микуличин на Івано-Франківщині. У 1984 р. закінчила 8 класів Микули-чинської середньої школи і поступила в Коломийське медичне училище, яке закінчила у 1987 році.
З того часу працює медсестрою стоматологічного відділення Ярем-чанської центральної міської лікарні. Любов до поезій їй ще в дитинстві прищепила бабуся.
Важливу роль у творчості відіграла участь у літературній студії «Бистрінь», членом якої стала у вересні 1995 року. Окремі вірші друкувала у літературних випусках літстудії на сторінках районного часопису «Народна воля», в літературних альманахах літстудійців «Жниво на стерні», «Купальська злива» та антології «Літоплин над Бистрицею»; у Центральному друкованому орга­ні Міністерства оборони України «Народна армія» (м. Київ); на сторінках часопису «Яремчанський вісник», а також у книжці «Микуличин» (2002); у поетичних збірках працівників охорони здоров'я Івано-Франківської області «Серця білих янголів» (2004, 2010); у збірнику творів учасників Всеукраїнського конкурсу працівників охорони здоров'я «Славлю свою професію» (2005, м. Черкаси); у збірнику літературних творів працівників охорони здоров'я України «Україно! Ти для мене - диво!» (2008, м. Чер­каси); у журналах «Перевал» (2006, м. Івано-Франківськ), «Січеслав» (2006, м. Дніпропетровськ), «Ятрань» (2006, м. Кіровоград).
У 2006 р. стала лауреатом районної премії імені Надії Попович в номінації «Література». Друкувалася на сторінках громадсько-політичної газети Прикарпаття «Галичина» (2009). її поетична присвята музичному колективу з м. Яремча «Тайстра» надруко­вана в ілюстрованому виданні з аналогічною назвою (2007, Івано-Франківськ).
У 2009 році в Києві побачила світ її збірка поетичних творів «Гуцульський голос».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.